Kontaktne Informacije

KAKO PRIDE DO OKUŽBE S PARAZITI - ZAJEDALCI?

 

Paraziti se razvijajo in živijo v notranjosti organizma gostitelja po tem, ko pridejo tja jajčeca ali spore parazitov in glivic, imunski sistem pa jih pri tem ne uniči.

Z njimi se lahko okužite vsakodnevno, po nekajkrat, ker so povsod okoli nas in pred njimi se ne morete skriti. Paraziti so zelo reproduktivni organizmi. Vsakodnevno preko hrane, vode in zraka prinašamo v organizem na tisoče njihovih jajčec in spor.

 

Poglejte, kje pridemo v stik z njimi:

 

 

Paraziti pri domačih živalih

 

Paraziti iz sadja in zelenjave

 

 

V času rokovanja

     
   

 Paraziti v šolski kuhinji

možna okužba otrok!

 Zajedalci v zraku - jajčeca 

parazitov se pranašajo po zraku

 Zajedalci v gledališču

Na prijemalih sedežev so

bila najdena jajčeca ascarisa.

     

 

Paraziti pridejo v naš organizem tudi preko posod in kakršnihkoli predmetov priložnostnih poljubov in spolnih odnosov in s piki komarjev.

 

Denar, ki se ga vsak dan dotikamo je pravi vrtec parazitov in raznih okužb. Raziskave so pokazale, da  obstaja predvsem v starih bankovcih do sto vrst patogenih mikroorganizmov, vključno z: bacili tuberkuloze, stafilokoki, kandida, razne glivice, salmonela, vzrok tonzilitisa, pnevnomije, meningitis, želodčna razjeda, gastroenterokolitis in kožno-spolne bolezni. V denarnici jim je toplo, zato se jajčeca parazitov dolgo obdržijo, celo virusi se prilagodijo in preživijo v takem okolju, kot so papirni bankovci! Denarnica je njihov inkubator.
MI PA SE DENARJA DOTIKAMO VSAK DAN!